WOZTaxatieverslagen.nl

hemmerik.nl externe links

Home
taxatieverslag ?
voorbeeld
uitleg bij verslag
WOZ Beschikking ?
vorige peildata
film
Eigen verslag inzien
over deze site

contact | colofon | disclaimer


Wat is een WOZ-taxatieverslag ?

Op grond van de Wet WOZ wordt voor elk stuk grond en ieder pand (of deel daarvan) dat zelfstandig gebruikt wordt, een taxatie uitgevoerd. In vakjargon leest u dat voor elk WOZ-object een beschikking wordt genomen. Het WOZ-taxatieverslag is (van oudsher) een overzicht op A4-formaat met gegevens die daarbij zijn gebruikt. Het is zeg maar de onderbouwing van de beschikking.

Een WOZ-taxatieverslag is iets anders dan een taxatierapport zoals u dat wellicht van een makelaar gewend bent. Zo bevat het WOZ-taxatieverslag bijvoorbeeld veel minder gegevens over de onderhoudstoestand. Daarentegen wordt de waarde juist weer onderbouwd met vergelijkbare verkopen; iets dat u in de meeste taxatierapporten niet zult tegenkomen.

Hoe het taxatieverslag er precies uit ziet hangt af van het soort WOZ-object. Het meest voorkomende verslag is dat voor woningen. Daarnaast is er een variant voor bedrijven (winkels, kantoren) en voor incourante objecten (zoals ziekenhuizen en zware industrie). Voor alle varianten geldt dat de Minister van FinanciŽn heeft voorgeschreven welke gegevens er op het WOZ-taxatieverslag moeten staan. Gemeenten mogen niet minder en hoeven niet meer te vermelden.

Klik hier voor een voorbeeld van een WOZ-taxatieverslag.